Τι είναι το Matcha και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες;
Τι είναι το Matcha και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες;
Ενέργεια, ευεξία, πηγή βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων είναι μερικές από τις ευεργετικές δράσεις του matcha!

Το Matcha το είδατε στο νέο POP-UP menu που παρουσιάσαμε πριν λίγες εβδομάδες, το δοκιμάσατε στο ICED MATCHA LATTE και όπως μας είπατε σε σχόλια και μηνύματα σας ενθουσίασε η γεύση, η υφή και η ενέργεια που σας προσέφερε.

Επειδή κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε σκεπτικοί σχετικά με τις νέες διατροφικές τάσεις και τις υπερτροφές, είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε τι είναι το matcha, ποια είναι η προέλευσή του και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες. Το βασικότερο δεδομένο είναι ότι το matcha υφίσταται για αιώνες στον ιαπωνικό πολιτισμό και σίγουρα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το πράσινο τσάι matcha δεν είναι μια σύντομη και προσωρινή τάση.

Τί είναι το Matcha

H αυθεντική σκόνη πράσινου τσαγιού Matcha, προέρχεται αποκλειστικά από τη περιοχή Kyoto της Ιαπωνίας και στα ιαπωνικά σημαίνει λεπτή σκόνη πράσινου τσαγιού. Δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς καλλιεργείται από τον 12ο αιώνα και χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σαν βότανο ιατρικής.

Πρόκειται για μία πλούσια τροφή σε θρεπτικά στοιχεία με θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να βρεθούν σε οποιαδήποτε τροφή και περιέχει 137 φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το κανονικό τσάι και αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουμε όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα. Το matcha είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας τσάι και είναι πιο ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών από ότι το πράσινο τσάι.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις που αφορούν τη μοριακή βάση της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδους, και αντικαρκινικής δράσης του Matcha, τοποθετώντας την στα φαρμακοτρόφιμα ή σε μία νέα κατηγορία υπερτροφών.

Το ποιοτικότερο Μatcha

Ωστόσο Matcha υπάρχουν πολλά και εμείς επιλέξαμε το καλύτερο για εσάς που είναι το Μatcha Maiden της Pretty Greens. Το Matcha Maiden είναι 100% Organic Japanese Μatcha, γνωστή για την κορυφαία της ποιότητα matcha. Υπάρχουν πολλές σκόνες πράσινου τσαγιού matcha, αλλά η γνήσια ποιότητα της Ceremonial Matcha σκόνης, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη 100% Οργανική Καλλιέργεια και να προέρχεται από την Νότια Ιαπωνία, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά της οριοθετημένης γεωγραφικής περιοχής.

Η ξεχωριστή ποιότητα & τα χαρακτηριστικά προέλευσης του αυθεντικού Ιαπωνικού Μatcha Maiden, οφείλονται αποκλειστικά στις εξαιρετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες καλλιέργειας, στο γεωγραφικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει ιδιαίτερους φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες, καθώς και στις ειδικές συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας όπου λαμβάνουν χώρα στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή Uji του Kyoto στην Ιαπωνία.

Matcha

Οι ευεργετικές ιδιότητες του

– Ενισχύει την Αντοχή και είναι πηγή Ενέργειας και Συγκέντρωσης ταυτόχρονα (Θεωρείται από τα καλύτερα Raw – Organic Αθλητικά προϊόντα)
– Παρέχει βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο.
– Είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη φύση.
– Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου.
– Ενισχύει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού.
– Είναι πηγή ενέργειας και συγκέντρωσης (θεωρείται το καλύτερο υποκατάστατο του καφέ).
– Έρευνες δείχνουν ότι το Μatcha Maiden μπορεί να έχει φοβερά αποτελέσματα κατά της κατάθλιψης και ενίσχυση της ευεξίας.
– Καθυστερεί τη γήρανση της επιδερμίδας και πολεμά ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και την κυτταρική αλλοίωση προϊόν.

Πατήστε το link για να δείτε το νέο POP-UP menu και αναμένουμε τα μηνύματά σας.

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *