Θωράκισε τον οργανισμό σου με σωστή διατροφή!
Θωράκισε τον οργανισμό σου με σωστή διατροφή!
Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας απέναντι σε κάθε ίωση που μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό είναι η πρόληψη. Πρόληψη θα πει τήρηση των κανόνων υιεινής, σωστή διατροφή και προσωπική φροντίδα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Θα πρέπει καθημερινά να πίνουμε άφθονο νερό και χυμούς, ώστε να κρατάμε τα επίπεδα υγρών του οργανισμού μας σε υψηλό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τροφές πλούσιες σε ζάχαρη αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας, ενώ αρνητικός είναι και ο ρόλος του αλκοόλ.

Είναι σίγουρο πως και γενικότερα αλλά και ειδικότερα αυτή την περίοδο δεν πρέπει να υπάρχουν ελλείψεις στη διατροφή μας. Σίδηρος, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C είναι μερικά μόνο από τα κυριότερα στοιχεία που βοηθούν στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και κατ’ επέκταση στην μεταφορά του οξυγόνου στον οργανισμό μας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλες τις χρήσιμες συμβουλές που έχει να μας δώσει ο ειδικός κλινικός διατροφολόγος- διαιτολόγος Θανάσης Τσιούδας, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *