Κουρκουμάς: Πιο superfood δεν γίνεται! - JOIN juice bars
Κουρκουμάς: Πιο superfood δεν γίνεται!
Οι ιδιότητες του πιο υγιεινού μπαχαρικού

Τον έχεις ακούσει, τον έχεις δει, αλλά δεν ξέρεις πολλά γι’ αυτόν! Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωριστείτε! Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric) και συνήθως παρατηρείται έντονα στην ινδική και ασιατική κουζίνα. Η κουρκούμη χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και χρώμα σε σκόνες κάρυ, μουστάρδες, τυριά, κ.α. Βέβαια, η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται ευρέως και στην ιατρική.

Ο κουρκουμάς θεωρείται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής στον κόσμο. Μάλιστα υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, που υποστηρίζουν ότι ο κουρκουμάς έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό του ανθρώπου.

Επιπλέον, περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, ενώ παράλληλα δρα καταπραϋντικά στον πόνο. H κουρκουμίνη, ένα από τα βασικά συστατικά του κουρκουμά, έχει την ιδιότητα να εξομαλύνει τις διάφορες φλεγμονές του οργανισμού (πχ ιώσεις). Ακόμα, ο κουρκουμάς σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Columbia μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη, καθώς βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης και αυξάνει αισθητά την επίδραση των φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη.

Τώρα λοιπόν που έμαθες τα πάντα για το «θαυματουργό» αυτό μπαχαρικό, μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου με το ολοκαίνουριο ψωμί του Join, το οποίο φτιάχνεται με κουρκουμά και ginger και συνδυάζεται φανταστικά με όλα τα αγαπημένα σου join sandwiches!

 

κουρκουμάς

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *