Είχε δίκιο τελικά ο Ποπάι;
Είχε δίκιο τελικά ο Ποπάι;
Τα 5 οφέλη που παρέχει το σπανάκι στον οργανισμό

Πιστεύεις είναι τυχαίο που ο Ποπάι, ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, έτρωγε σπανάκι κάθε φορά που ήθελε να γίνει πιο δυνατός; Σίγουρα όχι, καθώς το σπανάκι είναι ένα φυτό πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μάλιστα έχει ανακαλυφθεί, ότι ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Πρόκειται λοιπόν, για μία τροφή που προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό:

1)Συμβάλλει στην υγεία των ματιών: Το ωμό σπανάκι είναι καλή πηγή λουτεΐνης. Η λουτεΐνη είναι ένα καροτενοειδές, το οποίο είναι γνωστό ότι εμποδίζει το ορατό μπλε φως που βλάπτει τα μάτια, προστατεύοντας έτσι την όραση.

2)Αποτρέπει την αναιμία: Είναι πλούσια πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος είναι υπεύθυνος για την πρόληψη της αναιμίας. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μία φυτική πηγή σιδήρου, που αυτό σημαίνει ότι δεν απορροφάται με πολύ μεγάλη ευκολία, καλό είναι να συνδυάζετε και με βιταμίνη C (πχ. λεμόνι, ντομάτα) για μεγαλύτερη απορρόφηση.

3)Ενισχύει την υγεία των οστών: Το σπανάκι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ. Η επαρκής λήψη βιταμίνης Κ μειώνει σημαντικά και ελέγχει την υπερβολική ενεργοποίηση των οστεοκλαστών. Οι οστεοκλάστες είναι τα κύτταρα που με την πάροδο του χρόνου μειώνουν την πυκνότητα των οστών.

4)Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό: Δικαίως κατατάσσεται στη λίστα των superfoods. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

5)Αναζωογονεί το δέρμα: Το σπανάκι περιέχει νερό, βιταμίνη Α και βιταμίνη C στοιχεία που βοηθούν στην αποκατάσταση της λάμψης του δέρματός. Επιπλέον, προλαμβάνει την ακμή, αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, και βελτιώνει αισθητά την όψη της επιδερμίδας.

Τώρα που έμαθες τα πάντα για την αγαπημένη τροφή του Ποπάι, μπορείς να εντάξεις και εσύ το σπανάκι στην καθημερινότητα σου με τη βοήθεια του Join. Δες εδώ όλες τις νόστιμες επιλογές που μπορείς να βρεις και διάλεξε την αγαπημένη σου!

 

JUICES

TORNADO

Πράσινο Μήλο, Ανανάς, Σπανάκι

SMOOTHIES

RAMBO

Γάλα Αμυγδάλου, Πρωτεΐνη Whey, Αχλάδι, Σπανάκι, Organic Matcha, Γύρη

SANDWICHES

SMOKEY

Καπνιστό τυρί, Αυγό, Σπανάκι, Ντομάτα, Σως Μουστάρδας, Ψωμί ολικής

TURKEY

Γαλοπούλα, Τυρί Light, Ντομάτα, Σπανάκι, Μους Φιλαδέλφεια, Ψωμί ολικής

CHICKEND

Κοτόπουλο, Ντομάτα, Πιπεριά Φλωρίνης, Σπανάκι, Μους Αβοκάντο, Ψωμί ολικής

HUMMUS

Hummus, Αγγούρι, Καρότο, Ντομάτα, Σπανάκι, Πιπεριά Φλωρίνης, Ελιές, Ψωμί ολικής

ENERGY BOWLS

SUPER GREEN

Γάλα Σόγιας, Μπανάνα, Αβοκάντο, Σπανάκι, Γκρανόλα, Βρώμη, Λιναρόσπορος, Maca

ENERGY MEALS

VEGAN TOFU

Φαγόπυρο, Σπανάκι Baby, Ρεβύθια, Tofu, Ντοματίνια, Παντζάρι, Αγγούρι, Mix ξηρών καρπών, Κριτσίνια & Dressing

DOUBLE CHICKEN AVOCADO

Φαγόπυρο, Σπανάκι Baby, Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Avocado, Σουσάμι Μαύρο, Παρμεζάνα, Κριτσίνια & Dressing

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *