Οι 12 συμβουλές για να είστε πάντα υγιείς! - JOIN juice bars
Οι 12 συμβουλές για να είστε πάντα υγιείς!
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον infographic για την υγεία μας! Αξίζει να διαβαστεί!

Η ταχύτητα που έχει αποκτήσει η καθημερινότητά μας, ο όγκος των υποχρεώσεων και η καθιστική ζωή μας κάνουν πολλές φορές να ξεχνάμε το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την υγεία μας και να περιποιούμαστε το σώμα μας.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι το σώμα μας είναι το μοναδικό “σπίτι” από το οποίο δεν θα μετακομμίσουμε, τότε θα πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το τροφοδοτούμε με ποιοτικές τροφές και να το δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαίο για κάθε ηλικία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε πριν λίγες ημέρες ένα πολύ ενδιαφέρον infographic με 12 συμβουλές για να είμαστε πάντα υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση.

Πάμε να τις δούμε;

1. Τρεφόμαστε σωστά ακολουθώντας μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που θα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά.

2. Βάλτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση. Είναι καλό να επιλέξετε εσείς τον τρόπο εκγύμνασης που σας ταιριάζει για να μην τα παρατήσετε.

3. Να εμβολιάζεστε! Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν και γι’ αυτό το λόγο αξίζει να προνοήσετε για την υγεία σας.

4. Μην καπνίζετε ότι και αν είναι αυτό. Το κάπνισμα αφαιρεί χρόνια από την ζωής μας και η ζωή είναι ωραία!

5. Προσπαθήστε να αποφύγετε το αλκοόλ. Αν πίνετε λίγο δεν πειράζει αλλά αν τα “τσούζετε” συχνά τότε καλά θα κάνετε να το ελαττώσετε.

6. Ελέγξτε το στρες. Είναι η αιτία πολλών κακών που συμβαίνουν στο σώμα μας και στην ψυχική υγεία μας. Βρείτε πράματα που σας χαλαρώνουν και σας “ταξιδεύουν” μακριά από την καθημερινότητα.

7. Να εφαρμόζετε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Βούρτσισμα δοντιών, μπάνιο, χρήση αποσμητικών και γενικές εξετάσεις είναι από τους βασικότερους κανόνες.

8. Ο καλός οδηγός λέει ότι όποιος βιάζετε πάει σιγά σιγά. Να οδηγείτε προσεκτικά και με ασφάλεια!

9. Όταν οδηγάτε αυτοκίνητο να φοράτε πάντα ζώνη και κράνος στη μηχανή.

10. Παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις στις σεξουαλικές επαφές σας.

11. Κάθε χρόνο να κάνετε ένα γενικό check up για να ελέγχετε την υγεία σας.

12. Μαμάδες μην ξεχνάτε ότι το μητρικό γάλα είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των μωρών σας.

  

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *