Μάκα: Το φυτό που αυξάνει τη λίμπιντο!
Μάκα: Το φυτό που αυξάνει τη λίμπιντο!
Ένα superfood που μας αρέσει πολύ και συμβάλλει στην ενίσχυση του οργανισμού!

Το μάκα ή maca είναι ένα σταυροειδές φυτό το οποίο φύεται αποκλειστικά στις Άνδεις του Περού. Το βρώσιμο μέρος του είναι η ρίζα, η οποία απαντάται σε διάφορα χρώματα όπως λευκό, κίτρινο, ροζ, κόκκινο και μαύρο. Από τις 13 ποικιλίες που υπάρχουν, η πιο κοινή είναι το κίτρινο μάκα.

Ενώ αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως τροφή, σήμερα καταναλώνεται σε μορφή σκόνης ως διατροφικό συμπλήρωμα και συχνά προσφέρεται ως superfood λόγω του ισχυρού θρεπτικού της προφίλ. Περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ έχει υψηλά επίπεδα και σε βιταμίνη C, κάλιο, χαλκό, βιταμίνες Β1 και Β2, ψευδάργυρο και μαγγάνιο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η μάκα έχει πολλές ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη γονιμότητα, ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει την ζωτικότητα και την αντοχή, ενώ αυξάνει και τη σεξουαλική επιθυμία καθώς θεωρείται… αφροδισιακό!

Στον αθλητικό τομέα η μάκα χρησιμοποιείται από αθλητές και bodybuilders διότι συμβάλλει στην αύξηση της δύναμης, στο χτίσιμο των μυών και στη βελτίωση της απόδοση της άσκησης.

Τώρα που γνωρίζεις και είδες το μάκα με άλλο μάτι, ήρθε η ώρα και να το δοκιμάσεις! Δες παρακάτω τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνουν ως συστατικό το μάκα.

SMOOTHIES

WOLFIE
Γάλα καρύδας, ανανά, μπανάνα, φράουλα, μαύρη σοκολάτα, maca

ENERGY BOWLS
SUPER GREEN
Γάλα σόγιας, μπανάνα, αβοκάντο, σπανάκι, γκρανόλα, βρώμη, λιναρόσπορος, maca

WILD BEE
Μήλο, ανανάς, μπανάνα, βρώμη, μούρα, γκρανόλα, γύρη, maca

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *