Φυσική τόνωση για γερά αντισώματα
Φυσική τόνωση για γερά αντισώματα
7 τροφές - βόμβες ενέργειας

Για πολλούς η ισορροπημένη διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με ένα υγιές και όμορφο σώμα. Το σημαντικότερο όμως όφελος που μας χαρίζει είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η τόνωση ενέργειας και η καλή διάθεση.

Σε μια περιόδο που όλοι προσπαθούμε να προφυλλαχθούμε και να παραμείνουμε γεροί και δυνατοί, είναι σημαντικό να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στις διατροφικές μας επιλογές.

Μη σε πιάνει πανικός. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που θα ταρακουνίσει τον οργανισμό σου και θα εκτοξεύσει τα επίπεδα ενέργειάς του στα ύψη.

Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας περάσουμε στις… προτάσεις. Πάμε να δούμε παρέα τις 7 τροφές που προσφέρουν απλόχερα στον οργανισμό ευεργετικά οφέλη.

1. Μπανάνα
Ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα, η μπανάνα, αποτελεί σημαντική πηγή σε κάλιο, φρουκτόζη και γλυκόζη, συστατικά που βοηθούν στην σωστή λειτουργία των μυών. Η γλυκόζη που περιέχει αφομοιώνεται γρήγορα από τον οργανισμό, ο οποίος την μετατρέπει σε ενέργεια με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε άμεσα τόνωση και ευεξία. Την μπανάνα θα την βρεις στα smoothies WINNIE & MAUI.

* WINNIE smoothie: Γάλα 2%, Μπανάνα, Βρώμη, Φυστικοβούτυρο, Μέλι
* MAUI smoothie: Γάλα Καρύδας, Μάνγκο, Ανανάς, Μπανάνα, Chia

2. Ανανάς
Το τροπικό φρούτο με τις σούπερ-ντούπερ ευεργετικές ιδιότητες. Εσύ, ήξερες ότι ένα ποτήρι χυμού ανανά εξασφαλίζει πάνω από το 100% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας; Η βιταμίνη C είναι εκείνο το μαγικό συστατικό που βοηθά σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείς να τον απολαύσεις ως συστατικό σε χυμούς, smoothies και φρουτοσαλάτες. Ακόμη, θα τον βρεις στα VEGAN GOODNESS και WILD BEE energy bowl μας.

* VEGAN GOODNESS energy bowl: Μπανάνα, Ανανάς, Lime, Γκρανόλα, Goji Berries, Chia Σπόροι
* WILD BEE energy bowl: Μήλο, Ανανάς, Μπανάνα, Βρώμη, Berries, Γκρανόλα, Γύρη, Maca

3. Σπανάκι
Άλλη μια σημαντική πηγή πλούσια σε κάλιο, σίδηρο αλλά και μαγνήσιο είναι το σπανάκι. Ο συνδυασμός καλίου και μαγνησίου είναι ο βασιλιάς στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας, ενώ εξασφαλίζει αποτελεσματικότερη μυϊκή και νευρική λειτουργία. Αν θέλεις να κάνεις την κατανάλωση του πιο απολαυστική από ποτέ, επίλεξε στο snack ανάμεσα στη δουλειά έναν χυμό TORNADO μαζί με ένα TURKEY σάντουιτς, συνδυασμός πλούσιος σε θρεπτικό σπανάκι.

* TORNADO juice: Πράσινο Μήλο, Ανανάς, Σπανάκι
* TURKEY sandwich: Γαλοπούλα, Τυρί Light, Ντομάτα, Σπανάκι, Μους Φιλαδέλφεια, Ψωμί ολικής

4. Αυγό
Και φυσικά από μια ισσορροπημένη διατροφή δεν θα μπορούσε να λείπει το αυγό. Βιταμίνες, πρωτεΐνη και μέταλλα είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα κερδίσεις εντάσσοντας τα αυγά στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα HIGH PROTEIN TOAST ή ένα SMOKEY σάντουιτς και σίγουρα θα παρατηρήσεις τη διαφορά σε διάθεση και ενεργητικότητα στη μέρα σου.

* HIGH PROTEIN toast: Φέτα Σίκαλης, Μους Φιλαδέλφια, Γαλοπούλα, Αυγό, Φυστίκι Αιγίνης
* SMOKEY sandwich: Καπνιστό τυρί, Αυγό, Σπανάκι, Ντομάτα, Σως Μουστάρδας, Ψωμί ολικής

5. Αβοκάντο
Σίγουρα έχεις ακούσει ότι το αβοκάντο βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα από τα πιο λιπαρά φρούτα. Αυτό που ίσως δεν ήξερες ήταν ότι το 75% των θερμίδων του αβοκάντο προέρχονται από καλά λιπαρά, γεμάτα αντιοξειδωτικά που καθαρίζουν το σώμα από τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Αν δηλώνεις λάτρης του, το AVOCADO σάντουιτς θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου! Αν πάλι είσαι της σοκολάτας, θα το βρεις στο energy bowl OREO BOMB. Ναι, καλά διάβασες.

* AVOCADO sandwich: Αβοκάντο, Μοτσαρέλα, Ντομάτα, Μους Αβοκάντο, Ψωμί ολικής
* OREO BOMB energy bowl: Γάλα Σόγιας Σοκoλάτα, OREO, Αβοκάντο, Μπανάνα, Γκρανόλα, Berries, Βρώμη, Σοκολάτα Υγείας

6. Σολωμός
Ο καπνιστός σολωμός εκτός από πλούσιος σε γεύση, αποτελεί και εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Συμπεριλαμβάνοντάς τον στη διατροφή σου, θα σου χαρίσει σημαντικά μέταλλα και βιταμίνες, όπως Α, D, B6 και Β12. Είτε σε ψωμάκι ολικής, IN THE SEA σάντουιτς, είτε σε μια ελαφριά και πεντανόστιμη σαλάτα, SALMON QUINOA, ο σολωμός θα κυριαρχίσει για τα καλά στη λίστα του healthy snacking.

* IN THE SEA sandwich: Σολομός, Αγγούρι, Άνηθος, Lime, Μους Φιλαδέλφεια, Ψωμί ολικής
* SALMON QUINOA: Καπνιστός Σολομός, Τρίχρωμη Κινόα, Κολοκυθάκι, Καρότο, Chia Σπόροι

7.Τζίντζερ
Για πολλούς αποτελεί μεγάλη αγάπη. Ο λόγος για το ευεργετικό τζίντζερ και την χαρακτηριστική του γεύση. Με αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση, τα αιθέρια έλαιά του θα δράσουν επουλωτικά και θα απαλύνουν συμπτώματα κρυολογήματος. Δοκίμασε το σε έναν από τους χυμούς DON CORLEONE και D.TOX και θα μας θυμηθείς.

* DON CORLEONE juice: Μήλο, Ανανάς, Τζίντζερ, Δυόσμος
* D.TOX juice: Μήλο, Ακτινίδιο, Αβοκάντο, Τζίντζερ

Βάλε για έναν μήνα στη διατροφή σου καθημερινά τις παραπάνω 7 τροφές και… τα ξαναλέμε!

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *