PITAYA: Ένας... δράκος με “μαγικές” ιδιότητες - JOIN juice bars
PITAYA: Ένας… δράκος με “μαγικές” ιδιότητες

Ένα νέο superfood, από τα βάθη της Αμερικής, υπόσχεται να…αναγεννήσει τον οργανισμό μας. Πρόκειται για την Pitaya ή αλλιώς το “φρούτο του δράκου”, έναν καρπό που προέρχεται από διαφόρων ειδών κάκτους. Αν και οι εξωτερικές φολίδες του παραπέμπουν σε ένα υπερφυσικό τέρας, η ονομασία του οφείλεται στις “τρομερές” του ιδιότητες.

Το εξωτερικό του χρώμα είναι φουξ, ενώ η σάρκα του είναι λευκή ή κόκκινη. Ενώ με την πρώτη ματιά θα μπορούσε κανείς να πει οτι μοιάζει με ακτινίδιο, η γεύση του είναι γλυκιά και θυμίζει πεπόνι.

H pitaya μετράει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε:

Μαγνήσιο: Ένα στοιχείο που συμβάλλει στην ανάπτυξη δυνατών οστών, τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθά στην αύξηση της ενέργειας, χαλαρώνει τους μυς, καταπολεμάει το στρες και οδηγεί σε έναν καλύτερο ύπνο.

Φυτικές Ίνες: Είναι γνωστό οτι βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην επίτευξη υγιούς βάρους.

Αντιοξειδωτικά: Προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν καρδιοπάθειες, καρκίνο και άλλες ασθένειες, ενώ οι βιταμίνες C, B1, B2 και B3 που περιέχει, χαρίζουν λάμψη στο δέρμα και ενέργεια στο σώμα.

Σίδηρο: Αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου, το οποίο μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και των μυών.

Tip: Τα Join Juice Bars, κάνοντας πάντα keep up σε ο,τι αφορά υγεία και ευεξία, έρχονται με μία νέα γευστική πρόταση που θα σε πάει σε άλλο λέβελ. Δοκίμασε το pitaya bowl από το νέο POP-UP MENU των JOIN, που συνδυάζει πουρέ pitaya, μπανάνα, ακτινίδιο και τραγανή granola και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *